reede, oktoober 13, 2006

von Camby; Irina Prokofjev

Need on siis singlid. Sellised tegelased , kes pididki singlid olema.


Marten. Friedrich von Camby. (26)

I stole through the corridors, a stranger in my own house

; and coming to my room, I saw for the

first time the appearance of Edward Hyde.

R. L. Stevenson „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“

Sa oled baltisaksa aadlik, mõisnik. Sinu perekonna käes on see maa-ala (nimeks Kambja) juba sajandeid olnud. Aga siis tuli see 19. sajand ja toimus igasugust seaduslikku jama – talupojad said vabaks ja hakkasid oma talusid päriseks ostma. See päriseksostmine toimus sinu kadunud isa aegu, kes katku suri. Oma elu lõpul oli ta juba päris julm ja tige ja vihkas talupoegi vägevasti. Ega nad sullegi väga meeldi. Talupoegadel on üldiselt õhuke kultuurikiht ja midagi nad oma vabadusega peale joomise ja laaberdamise teha ei mõista. Enamjaolt. Mõned käivad küll kultuuri taga nõudmas, aga masendav enamus on sellist joodiku ja laaberdaja tüüpi. Üldiselt võiks öelda, et vanasti oli tõenäoliselt elu parem, rohi rohelisem ja taevas sinisem.

Sa pole mingist tavalisest aadliperekonnast. Ei. Teil on ka pikk alkeemiline traditsioon. Kuulute ühte ordusse , tunnete alkeemilisi traditsioone, vanu pühi vormeleid ja muude asjade seas on ka säärane väga kasulik retsept, mille abil tehtav jook su teatud ajaks hundiks moondab. Vana perekonnaretsept. Libahuntlus kõrgklassi moodi. Sinu esivanemad kasutasid seda sõjas ja ka rahuajal, et talupoegadel silma peal hoida.

Sul hakkab praegu see rohi otsa saama – jätkub vaid üheks annuseks. Aga sul on seda vaja. Sul on tekkinud juba väike sõltuvus hundiksolemise vastu. Sul o n seda vaja!

Sul on muidu kõik kompo nendid olemas ja isegi kokku segatud, aga üks tähtis osa on puudu – teatav taim, mis kasvab vaid vägivaldselt ja õnnetult surnud inimeste hauale. Enamjaolt süüta neitsite, kes end armastusest üles poovad või ära uputavad. Üldiselt on taime juures näha ka selle inimese vaimu, kelle laip seal all on. Vaim püsib päris tükk aega taime murdja juures, aga hajub varsti vaikselt ära.

Mõnikord näed sa und, et oled hunt. Hammustad, rebid ja pured ja teed seda rõõmuga, nii et veri lendab. Näiteks paar ööd tagasi tapsid ära ühe hundi , samal ajal kui üks teine hunt sind põõsast jälgis. Vaatasid talle ülbelt otsa ja irvitasid ja lahkusid. Sellised uned häirivad sind.

Kui sa hundivormis oled, siis on su mälestused pärisvormist üsna ähmased, aga mõistus on alles. Sul on instinkt rünnata, aga sa hoiad seda vaos, kui vaja.

Siin metsades on muuseas väga vana ja tugev pärishuntide suguvõsa. Teie suguvõsa on üritanud sellele lõppu teha, aga välja pole tulnud. Su isa oli võimas hundikütt, küttis neid suure vihaga. Elu lõpul oli tema oskused aga nõrgenenud – neli aastat tagasi lasi ta üht hunti, aga ära ei tapnud ja murdis koju tulles käeluu ja edaspidi enam hunte ei jahtinud. Sul on tema jahipüss aga alles.

Kohalikud usuvad ikka veel nõidu ja käivad salaja ohverdamas ühes kohas, kuhu uskusid päikese langenud olevat.

Naist pole sa veel leidnud.

Niisiis.

Umbes kaks aastat tagasi kutsus üks kohalik taluperemees, kes selline hirmus joodik ei olnud, vaid ka kõrgest kultuurist huvitus ja kes tegelikult alkeemilise ordu liige oli, teid talle appi ühe tähtsa vangistamisriituse juures, mida ta üksi lõpetada ei suuda. Su isa läks, kuigi talle talupojad üleüldse ei meeldinud. Sina aga ei läinud. Sulle ei meeldinud see mees ja pealegi oli tema kutses midagi, mis sulle vastu hakkas.

Su isa ei rääkinud kunagi, mida ta selle taluperemehe juures tegi.

Sa kuulsid, et talunik poos ennast poole aasta pärast üles ja et tema lähikondsed surid veelgi varem. Kohalike seas sai see talu väga halva kuulsuse ja keegi ei julgenud selle lähedale minna.

Katk. Suur katk. Tekkis selle aasta augustis, kusagil Siberis. Räägitakse, et Tunguusia kandist. Katk oli õudne, tappes umbes poole maailma rahvastikust väga kiiresti. Sealhulgas sinu isa.

Keegi ei tea, kuidas katkule piiri panna. Sul on idee. Sa oled lugenud vanu tekste ja neid uurinud ja puurinud ja nende üle järele mõelnud.

On olemas teatavad jõud, vanad jõud, tugevad jõud, head jõud, mis kunagi ammu luku taha pandi, sest nad tekitasid kohutavalt palju tüli ja olid tüütud ja tegid trikke ja nii edasi. Maailmas jäid võimule jõud, kes iseenesest ka väga pahad ei ole, kuigi mõnikord lähevad ikka väga julmaks kätte.

Lukud on küllaltki tugevad ja nüüd need jõud magavad, aga aeg-ajalt, kui maailma raputavad kataklüsmid, tajuvad need empaatilised jõud läbi mitmete maailmade ja oma teiselpool surma olevate unede selle maailma valu. Ja nende uni nõrgeneb. Siia maailma tekib maailmasõlm – koht, kus maailmad on teineteisele lähedal. Inimesed võivad tulla ja püüda vanu jõude selles kohas tagasi maailma kutsuda. Sa oled kuulnud, et tegutsevad ka vastaspoole agendid, kes usuvad praeguse korra õiglust, on kinni dogmades ja üritavad seepärast neid jõude edasi vangis hoida. Algselt pole teada, kes on kes, nii et tuleb pidada oma suu ja vaadata, millised inimesed tunduvad. Aga loodetavasti teil õnnestub see vana jõud tagasi maailma kutsuda (sest ilmselt võtab ta inimkonnalt katkuneeduse maha. ja, mis siin pattu salata, ilmselt tasutakse ka neile õiglaselt, kes neid siia maailma tagasi aitasid. Aga see ei ole sinu põhjus. Sa tahad lihtsalt, et inimkond sellest katkust lahti saaks. Kuu aega tagasi viskasid sa oma isa kirstule mulda. Ta oli oma elu lõpul tige ja puha, aga ta oli lõppude lõpuks sinu isa! Ja katk võttis ta sult ära)

Siis tundsid sa kutset. Just siiasamma. Ilmselt just sellesama rituaali asjus. Või nii sulle näib. Ta kutsub ja näib, et just sellesama talu poole, mille peremees end üles poos.

Sa oled valmis. Sa lähed, saagu mis saab.


***'

Mirju- Irina Prokofjev (22) - roll, mida ma ei kirjutanud lahti, vaid ütlesin mängijale tähtsad detailid.


*tsaariagent.

Maa peal on katk. Sellest suvest saati. See on tapnud poole maakera rahvastikust ja pole veel seiskunud.

  • Isakese tsaari, kelle valitsus suudab isegi katku käes piinlevat Venemaad koos hoida, kuigi ta imelikult köhib, heaks töötavad võlurid ja sensitiivid on avastanud, et ühes kohas Liivimaal , Jurjevi linna läheduses, kus sa oled viimasel ajal elanud, on tekkimas hämmastav maailmasõlm. Nad ei oska seda kuidagi seletada. Nad saatsid sinu asjalugusid uurima. Sul on tekitatud nendega telepaatiline side – sa saad nendega mõttes rääkid ja nemad sinuga ka. Nad saavad sind kasutada fookusena, kui tahavad sinna kohta mingit loitsu tekitada. Ise sa haiget ei saaks.
  • arvata on, et kohapeal leidub tsaarivastaseid jõude – näiteks on täheldatud, et sinnapoole on tõmmatud tegelane, kes oma põlvnemise järgi on hävingu anum, ehkki ta seda ise ei tea. Ta on krussis heledate juustega noormees. Kunagi proovisid tsaari sensitiivid teda ja kogu ta perekonda hävitada, sest see häving tuleneb ka tema vereliinist. Prohvet Polden kuulutas sajand tagasi, et kui Kratautase suguvõsa liige peaks saama lapsi juudiga, siis on lapsed väga ohtlikud, kandes endas hävingut kogu maailmale. Vähehaaval on tsaari sensitiivid üritanud Kratautastega võidelda, aga tegu on alkeemikute ja okultistide suguvõsaga ja see pole kerge olnud. Õnneks on põhiliinist järgi jäänud vaid see krussis juustega noormees ja tema vanaldane tädi, kes on steriilne. Noormees on ohtlik, aga tema kõrvaldamine võib raskeks osutuda.
  • Sind on volitatud Kollase Märgi peegelpildiga ja peegliga. (Kollane Märk on vana needuse- ja surmaruun, mille pelk õigetpidine nägemine ohtlik on. Seepärast ongi peegelpildis), aga noormehe vastu on seda märki kasutatud ja arvatakse, et ta on immuunne. Nii et risk on olemas. Sul on revolver kaasas ja sa loodad, et teda kuul ikka võtab. Aga kohe alguses sa teda maha lasta ei tohi – sa pead uurima ja asja vaatama – pealegi annaks mahalaskmine sind agendina üles. Sul on peale selle noormehe kahjutustamise veel teisigi ülesandeid.
  • Näiteks on sensitiivid teinud kindlaks, et katku üheks põhjustajaks on libahundid, guulid, vampiirid, golemid, džinnid ja igasugused muud mitteinimesed. Sulle on antud plakateid, mis teatavad tsaari seadusest sääraste olendite vastu ja mis neile ka võimsa peavalu tekitavad (neil on üks säärane ruun peal). Sulle on öeldud, et sa sellistel tegelastel silma peal hoiaks.
  • Siis on veel selline asi nagu Katkukultus. Mingid kahtlased tüübid kummardavad seda katku ja usuvad, et see puhastab maailma kõntsast. Kultus näib ka sulle jäledana ja see on õnneks ka seadusevastaseks kuulutatud. Ja kummaline küll, räägitakse, et selle algatajaks oli su enda onupoeg Andrei, kes varem täiesti normaalne inimene oli.
  • Kohaleminekuks said sa kõigepealt kokku sellesama steriilse vanatädikese Audra Kratautasega. Tal on kaasas ka kass Menkaureles, kes näib ebaloomulikult intelligentne olevat. Mängisid mõlemale sellist armast ja süütukest naiivitari, kelle kõik sõbrad on revolutsioonis või katkus hukkunud ja kes nüüd tundis tõmmet selle koha poole. Tundub, et vanatädike kohtleb sind kui tütart ja kassi püüad sa kohelda kui maailma toredaimat kiisukest ja teda ära hellitada. (kuigi tolle kombed jätavad soovida) Audra Kratautas on tegelikult täitsa tore vana naine ja ehkki ta on pisut tsaarivastaselt meelestatud ja talle tsaari sensitiivid ei meeldi , on ta täitsa mõnus.

Kommentaare ei ole: