laupäev, aprill 08, 2006

Rollimängufantaasiad

Nii, te perverdid, sadomasost ma siin rääkima ei hakka.
Juttu tuleb vanast heast drägunist ja ka larbist. Et mida tahaks teha.
Esiteks, tahan teha urban-fantasy drägunit.
Planeedil nimega Tartu pluss veel natuke Neil Gaimani "Neverwhere"'i, Reevesi "Surelikke masinaid" (ma pole seda küll veel lugenud, aga juba esimesed lõigud kõlasid lahedalt), Friedenthali "Kuldset aega", Burgessi "Kellavärgiga apelsini", "Matrixit", vandenõuteooriaid, maa-aluseid luuravaid sisalikke, ülikoolisisest maffiat ja verist võimuvõitlust, polürassilist linnapilti (koboldid, minotaurid, saatürid jne.), linna- ja maakeskkondade erinevaid maagiaid, juute ja vabamüürlasi, internetti ja arvuteid, taevaliku mootorrattaga ja püstoliga iivõlit smaitivad paladiinid, Vennaskonna-stiilis anarhismihõngu, hullumajasid, autistlikke lapsi, narkomaane, World of Darknessi, Zavoodis paiknevaid põrguväravaid, vampiire, libasid, konduktoreid, võlureid, äärelinnu, äravahetatuid lapsi, minu hulle unenägusid, steampunki, küberpunki, Treffnerit ja palju muud toredat. Praegu mõeldes tuleb palju õhkkonnaideid pähe.
Aga aega ja jaksu ja partyt pole. Siiski, kui ma peaks hakkama kunagi veel ühte DD mängu peale Bitches and Bastards tegema, siis oleks see minu prioriteetide seas esimene.
Teiseks, Tears of Blood. Väga mõnus ja fantaasiarikas setting. Aga ma panin ennast foorumisse mängijana kirja, nii et saan seda mängu maitsta.
Kolmandaks, Ravenloft. Tugevalt ja ilusalt emotsionaalne maailm. Paljude külgedega horror ja kurja valitsemine, halltoonid ja dekadents. Samas, olen BBsse juba päris mitu Ravenlofti reeglit kaasanud, huvitav, kunas mäng täiesti RL ks kätte läheb. Tegelikult on seal liialt palju võõrelemente ja impulsiivsust, nii et seal on täitsa hea tükk Forgottenit ka sees (19-aastane 6 leveli tegelane?). BBd üritan ma tegelikult Martini "Song of Ice and Fire" stiili saada.
Neljandaks, päris-Euroopa, 10. sajandi kanti, Põhjala ja Iirimaa. Islandi ja norra saagade, Kalevala ja Poul Andersoni stiilis. Vanade jumalate ja Valge Kristuse konflikt (ainult et võib-olla mitte nii kristlustkiitev kui Anderson), meresõitmine ja berserkid, vanad seadused ja hõimusidemed, ja ennast muu rahva eest peitvad haldjad, trollid, Tuatha de Danannid ja muud.
Samas, mitmeid elemente annaks BBsse kaasata. (kas nüüd mõistate, millest tuleb BB impulsiivsus?)
Viiendaks ja suure võib-ollaga, Paranoia. Eksmenäe.
Larbiasjus, mida olen kaalunud:
Treffilarp. Sai küll sügisesse lükatud, aga siis ta tuleb. Suvel on aega. Saab selle harpüia nimega Tähtaeg kaelast ära.
Elesgal. Kui hakkan uuesti larbil käima, vaatan järele, kuda Curu asja teeb.
Somnikute larbid. Tunduvad lihtsalt lahedad inimesed olevat.
Ilmaplats. Tõsi küll, Ressethina on mäng läbi ja niisama sinna ei saa, aga kui väga paluda ja Diele närvidele käia, siis võib-olla isegi oleks võimalus. Iti kiidab ja selline mõnus laululine ja seltskondlik asi. Samas, olen mugav inimene ja Ilmaplats tundub nautke ellujäämislaagri moodi kah olevat. Tervist hindan kallimaks kui head larbielamust ja pealegi olid need esimesed kaks mängu sisemiselt kuidagi väga valusad.
Logose vaimude asjad. Võib-olla. Aga tüübid tegutsevad Tallinna ligiduses ja, nagu mainitud, olen mugav inimene. Eksmenäe, kuda läeb.
Midagi uut, mida tuttavad soovitada teaksid.
Ja, last, but not least, Ozkari ja Attila mängud. Selle põhjuseid võib lugeda eelmisest postist, aga eraldi tooksin välja, et see raamatukogus toimuv mäng oli lihtne aga mõnus ja jalad märjaks ei saanud.

Midagi/kedagi ma unustasin. Kindlasti. Aga see mind ei heiduta.

3 kommentaari:

Taliesin ütles ...

Tegelikult, kui väikese partei kokku saaks, võiks katsetada. Ma ei tunne küll Tartu mitmeid osi (näiteks Karlova või Supilinn oleksid miljööks fantastilised, aga ma pole seal eriti käinud ja ei tunne tänavaid) ja süsteem on kah kahtlane.
Tegelikult võiks proovida kas Akent, d20 modernit, World of Darknessi, või, kõige tõenäolisemalt kõigi kolme segu. Aken üleüldiseks värgiks, Higginsi WoWil põhinev vabamaagiasüsteem maagiaks (ausalt, see on lahe) ja d20...umm, see on tuttavam süsteem, ehkki keskaegne variant on saba ja sarvedeta.

Muuseas, ma unustasin täiesti essentsiaalse asja.

Corbae.
Varesed. Künnivaresed. Kaarnad.

Hakid

Riho ütles ...

Mis sul zavoodiga on? mingi lemmikkoht sul?
Aga kas tegelikult on maagiat olema, kas oled mingit loitsu katsetanud. Tahaks proovida midagi kas töötab, aga puudub eriline viitsimine ja usk sellistesse asjadesse.

Taliesin ütles ...

Vat Zavood on populaarne nii treffneristide kui ka rollimängurite seas - ja kuna mina kuulu mõlemasse alamhulka, siis käib liiga suur hulk tuttavaid seal, et antud kohale mitte rõhku pöörata.
Kummalisel kombel ise ma püsikunde pole.
Maagia asjus ei oska kommenteerida. Vastuse-Vadim vist siiski rääkis midagi sel teemal:
http://vastuse-vadim.blogspot.com/2006/04/veel-uneliivast.html#links