pühapäev, aprill 19, 2009

Kuldse liblika suvi

***Kirjutatud kolmapäeval, 22.aprillil***
Sel nädalavahetusel oli Tallinna koorifestival. Saime kolmanda koha segakooride arvestuses, iseenesest ülikõva, kuna tegu on väga kõrgetasemelise festivaliga. Hoar majutas mind väga kenasti, selle eest talle aitäh. Mõnevõrra väsitav see asi oli ka - üldiselt olid muist koore valinud eriti kõrgtasemelised, tehnilised, moodsad jne lood -s.t sageli kaunis koledad. Lõppkontsert oli parem, Tormist esitati, teda võib täitsa kaua kuulata, kuigi see, kuidas neiud heledal häälel "Oo tornikell, minu türa" laulavad, on pisut veider. (pärast selgus, et see olla siiski "Tornikell minu külas" olnud - aga see kõlas täpipealt nõnda nagu eelpoolmainitud fraas. Mõistagi olen ma rõve ja labane inimene, et selliseid asju kuulen ja veel blogis ka kirjutan - aga mis teha, vahetevahel tulebki inimestes pettuda. Muidu oli ilus laul, aga see fraas oli lihtsalt väga,väga veider)

Muus infos siis see asi, et



Jah, elada võiks nagu tahaks
Ja muret ei peaks tundma millestki
Ja sinu tegusid ei pandaks pahaks
Ja sõltuma ei pea kellestki.


Vaba kui lind, kui metsik hobune
Vaba kui lind, kui metsik hobune

Ja vabalt võid joosta kui tahad
Ja luba ei pea saama kelleltki
nii metsas ja mäel oled vaba
Kui suvi käes, suland talvekilp



Vaba kui lind, kui metsik hobune
Vaba kui lind, kui metsik hobune

Suvi, suvi, ootasin sind kaua
Päiksest, vihmast, vikerkaarest laulan
Soojust, värve, rõõmu, vabadust.
Soojust, värve, rõõmu, vabadust.

Jah, elada võiks nagu tahaks
Ja muret ei peaks tundma millestki
Ja sinu tegusid ei pandaks pahaks
Ja sõltuma ei pea kellestki.


Vaba kui lind, kui metsik hobune
Vaba kui lind, kui metsik hobune



Ma sõitsin täna esimest korda rattaga. Wheeeee! Tegelikult too laul väljendab minu tundeid selles asjus päris hästi. Vaba kui lind, kui metsik hobune. Okei, ilmselt on olemas ka teisi vabadusi kui vabadus rattaga sõita s.t liigelda kiiresti, operatiivselt ja igal ajal, aga rattaga liiklemise võimalus on igatahes ka hullult vinge.

Muide, tegin Kümne Väikese Neegri tegemisblogi avalikuks. Loodan, et Ally ei pahanda.
Valmisemad rollid on kõige viimasemad. Varem on mingeid poolikuid ka, neid ärge lugege. No ja peale selle on seal veel mingid väikesed omavahelised ebakõlad, eks ikka satu mõni sisse.


***Kirjutatud teisipäeval, 28.aprillil ***

First things first, homme, see on siis kolmapäeval, 29.aprill on teil viimane võimalus näha Teie Tagasihoidlikku Jutustajat Vanemuise laval! Seda võimalust ei tohi ometigi maha magada! Kell 7 kolmapäeva õhtul, Trubaduur. Täna laulsime küll läbi, aga laval pole seda asja vähemasti kuu aega teinud, nii et kohapeal olles on teil võimalus näha kõiki neid fiaskosid, millega me hakkama võime saada, näiteks võin ma püsse pooleks murda, mingid meeskodanikud võivad hakata laulma naissolisti osa, kuna viis moodustab peas niikuinii ühtse terviku, lavale saab tulla T-särgiga, poolpaljalt või suisa alasti, kui midagi meelest või sassi läheb (niikuinii läheb) võib pikalt ja valjusti vanduda, omavahel kaklema minna, kõige dramaatilisemal hetkel lavale joosta ja kõik peategelased surnuks pussitada ja palju muud toredat. Võimalused on piiritud.

Eile oli öölaulupidu - oli kena, nägin paljupalju toredaid inimesi. Mõni laul oli kena ka, kuigi noh, mida vanemaks ma saan, seda vähem suudan ma siiralt ja naiivselt vaimustuda laulupidudest ja isamaalistest lauludest- nüüd võite mind mõistagi kolmel eri moel risti lüüa, et ma sihuke müüdav orjahing ja isamaata lurjus olen - einoh, tore on küll, aga mingid sellised kahtlevad mõtted on sees - vaimustust igatahes ei teki. Mingi sisemine kontroll peaks ju olema - mingi hetk tundus kogu see asi nii massipsühhootilisena, et natuke õõvastav hakkas.
Noh, vähemalt ei tulnud Pihl tankiga rahvast võidukale võitlusretkele alatute vaenlaste vastu juhtima, kesiganes nood ka poleks. Seda võib ilmselt plussiks lugeda.

Möödund lauba käisin maal, tegin tööd. Hästi ilus oli - ja pisut veider - kohaliku kliima ühe tulemina oli samal ajal väljas ca 20 kraadi ja paiguti nii paks jää, et võis südamerahus peal kõndida.
Liblikat nägin ka, kuldset- peaks siis ilmselt kuldne suvi tulema.
Eks me näe.

Kommentaare ei ole: