esmaspäev, märts 09, 2009

Hirm jäämägede ees



Votre attention est attirée sur le fait que les activités d'enseignement sont essentiellement dispensées en français (sauf dans certains cursus, notamment en Master)

Vous devez en conséquence justifier de la maîtrise de la langue française en présentant le Test de Connaissance du Français (TCF) niveau 4 (intermédiaire avancé) ou de niveau 3 (intermédiaire) AVEC un minimum de 300 points à l'épreuve de compréhension orale.

Si vous ne remplissez pas cette dernière condition de note seuil à l'épreuve de compréhension orale, vous aurez l'obligation de suivre un enseignement de F.L.E. (Français Langue Etrangère) dans le cadre des 60 ECTS annuels.


Okei - vaatasin järgi, TCFi järgi on tasemed 3 ja 4 vist umbes vastavalt b2 ja c1. Minu prantsuse keel on vist umbes a2 - kui silm mõnes asjus kinni pigistada, võiks ehk ütelda, et b1 - aga b2e ma vaevalt et välja pigistaks.
Iseenesest poleks tolle viimase paragrahvi järgi ju hullu, aga mind saadetakse sinna nii natuke kahtlastel asjaoludel (nad tahtsid vist eelkõige magis- ja doktorante - ja mina olen tavatudeng- einoh, vastu nad vist igatahes võtsid - vist. Erasmuse koordinaator vähemalt ütles, et nad olid muga nõus)
Teiseks, isegi kui papritasemel on mu prantsuse keel piisavalt hää, kas ta ka reaaltasemel piisavalt hää on - samas, võin ju vahepeal juurde õppida, septembrini on pikk maa.
Kolmas probleem - ja see on juba tõsisem, on elukoht - ja selle hind.
Admission/registration at our university does not automatically give access to a room in residence. The
number of students in Grenoble far exceeds the number of rooms available in student residences
managed by the CROUS.
Foreign students admitted to IUT, Engineering or beneficiaries of a French government study grant, students
admitted in Master 1 or 2, in Licence 3 if the Licence 2 was obtained in France, in Doctorate (depending on the
financing of their thesis) are eligible to apply for a room in student residences.

Application for student residence for the first year of higher education is IMPOSSIBLE. You will have to find
a room or apartment to rent in the private sector.
The CROUS Grenoble has a data base with over a thousand addresses of rental offers. You can consult this data
base for free on the CROUS website (www.crous-grenoble.fr). This can help you WHEN YOU ARRIVE but you
must be aware that at the beginning of each academic year, rooms are very rare and the price ranges from
250€ to 500 per month.


Antud fail pakub eelarveks ca 500 euri per kuu kui ma saan elukoha ülikooli ühikates.(mis on täitsa aktsepteeritav, kuna Erasmuse stipp on 400 euri per kuu, eksisteerib võimalus, et ma saan miskipärast TÜ-st ka stippi edasi, mis jätab veel ca 500-kroonise augu, mille suhtes mu vanemad ilmselt vabalt toetada võivad) ja 700 euri per kuu, kui võtan erakorteri - mis on finantsilises mõttes tunduvalt problemaatilisem. Probleem on selles, et ma ei tea, kas ma üleüldse saan ühikakohale pretendeerida.

Peale selle pean ma veel kirjutama motivatsioonikirja ja CV - eh, mida kuradit ma sinna viimasesse panen?

Peale selle käisin veel eile suusatamas, tuul tõmbas läbi ja nüüd pea ja kael valutavad. Suusatamine oli samas vahva, maruilus loodus ja puha. Selline tuhkjalt ilus ja vaikne. Tahaks rohkem rääkida, aga need sõnad jäävad ette.

Muide, laubane larp oli super. Vahepeal tekkis ikka tõeline MacGyveri tunne- noh, mu tegelane oli hariduselt insener ja nii ma siis tüütasingi GMe mingite ideedega, kuidas mingeid asju simuleerida saaks - ja ta lasi neid asju nii umbes pooltel kordadel teha - jei! Pluss on muidugi vahva lahendada küsimusi stiilis - kust on pärit too sinna laoruumi äkitselt teleporteerunud tegelane, küsides tema galaktika massi vesiniku aatomi massides ja nii edasi. Yay for physics!

1 kommentaar:

Andeora ütles ...

Minu südamlik kaastunne kõige selle kahtlase jama osas, mis ära lahendamist/selgenemist vajab. Tunnen kaasa, sõna otseses mõttes.

Et... kui keelenõuded meile mõlemale oodatust suuremaid ja ületamatuid probleeme valmistama juhtuvad, võtame järgmine aasta akadeemilise ja rändame lihtsalt mööda Euroopat ringi? ;-)