kolmapäev, juuni 04, 2008

Mais tu es pur et tu viens d'une étoile...

Olen kodus.

Vürst Mõškin ja Väike Prints on häirivalt sarnased. Eriti keeltes, kus mõlemad on prince või midagi sarnast. Le Petit Prince Mychkine.

Eile oli algebra ja geomeetria eksam. MItte päris läbikukkumine aga läks halvemini kui ootasin. Samas, eelmine öö magasin halvasti ja mõistus ei töötanud. Vahepeal sodisin niisama mustandipaberit, kirjutades nt. I will derive! või joonistades kilbi ja mõõgaga mehe, kes karjub "THIS IS ALGEBRA!". Siis mõtlesin natuke, üritasin mingit ülesannet lahendada või meelde tuletada, mida konkreetne asi tähendab. Siis kaldus tähelepanu kõrvale ja üritasin meelde tuletada, milles seisnes üks teine asi, millest ma osa teinud olin. Siis joonistasin mustandisse selle koomiksi ja leidsin, et lähedal peab mingi kass leiduma. Üritasin tuletada võrrandit punkti kaugust sirgest ruumis, siis võtsin tuletise. I will derive!

Siis täiendasin joonist intelligentsuse ja mõttelageduse kohta, laiendades joonist vasakule poole ja kirjutades "Human proximity to coffee" ja pikendades jooni vastavalt nii, nagu peab.



Peale AG eksami - võiks vist veel ära mainida selle, et reedel olin tänavamuusik. Suht lahe oli - ja sellist kooslust ei kohta ilmselt iga päev (löökriistad (prügikast, trummipulk ja õllepudel, millega Uku muide väga head saundi tegi), akustiline kitarr ja kaks flööti). Isegi raha saime.

Midagi konkreetset ei mänginud, põhiliselt improvisatsioon. Aga väga mõnus kogemus oli.

Laupäeval käisin Oskari pool Katani asustajaid mängimas, mille Teie Tagasihoidlik Jutustaja ka võitis.

Pühapäeval käisin Anni pool. Oli Jutustamata Lugude Instituudi (noh, Talveöö ja Kettalarbi korraldajad, ümardades) pärastlarbikokkusaamine. Vaatasime filmi nimega FC Venus. Sõime créme bruléed. Vestlesime niisama. Ahjaa, ma panin oma Kettalarbi pildid ka kuhugi üles.

Mis veel - ahjaa, reede õhtul meenutasime Goblini ja Daniga EFFi. Ja üks inimene ütles reedel vist täiesti naiivselt ühe fraasi mis mind meeldivalt rõõmustas - lihtsalt, hea meel, selle üle, et tegu ongi vist hea inimesega.

EFF on aga täiesti ametlikult maas. Nojah, eks ta ole.


- Qui aimes-tu le mieux, homme enigmatique, dis? ton père, ta mère, ta soeur ou ton frère?
- Je n'ai ni père, ni mère, ni soeur, ni frère.
- Tes amis?
-Vous vous servez là d'une parole dont le sens m'est resté jusqu'à ce jour inconnu.
- Ta patrie?
- J'ignore sous quelle latitude elle est située.
- La beauté?
- Je l'aimerais volontiers, déesse et immortelle.
- L'or?
- Je le hais comme vous haïssez Dieu.
- Eh! qu'aimes-tu donc, extraordinaire étranger?
- J'aime les nuages... les nuages qui passent... là-bas... là-bas... les merveilleux nuages!

Baudelaire: Petits poèmes en prose, I (1869)

Kommentaare ei ole: