esmaspäev, november 19, 2007

Me kaotasime mängu

Eelmine reede juhtus säärane asi. Kirjeldus pärineb MSNivestlusest ja on raskesti jälgitav.

Kell on umbes seitse või kaheksa....game-in! Aga siis me seda veel ei teadnud.

Me otsisime kedagi, me ei tea keda, aga kui me oleks ta üles leidnud, oleks me teadnud, keda me otsisime. Ja nii me hakkasime järgima vihjeid, et ta üles leida.

Näiteks saime kokku kolme tuttavaga, (Heili, Helge ja Maria-Goblini märkus) kes ütlesid, et me oleme kõik mustas, hiljem leidsime suudlevate tudengite purskkaevu juurest reklaamiajakirja, kus oli kirjas kätekreemist - Gayniggers from Outer Space - ehk kosmos, taevas.

Goblin arvas, et kui me tänavamuusikule raha anname, siis ta telepordib meid õigesse kohta. Ta andis kümme krooni, sellega fikseeris ta mängu lõpu kellaaja.
Mäng algas sellega, kuidas me kohtasime TÜ raamatukogu ees Morgaine'i kes oli nagu ingel aga läks korpi ja ütles, et ta on kahe tunni pärast seal.

Kui me möödusime Jaani kirikust, tõusis üle selle must suitsupilv - saatan; Raekoja platsis nägime aga kolme tuttavat - kolmainsust. Jumal ja saatan taandasid üksteist välja.
Seisime, keset Raekoja platsi, ristteel, ja ootasime - oleks, nagu oleks oodanut saatanat, aga tema oli välja taandatud, siis meile koitis - kolm tilka verd - Miko oli Priisti kujule kolm tilka verd andnud, Priist oli aga Stardusti peaosatäitja olnud - teine vihje tähtedele (esimene oli kosmos).

Kolmas vihje tähtedele oli tähetorn. Mis paistis raekoja nurga tagant. Raekoda varjas Aja ära s.t kella. Aeg viitab ajalehele, mis viitas postile, aga toda vihjet me ei järginud, kahjuks.
Goblin teadis, et oluline on naine, kes räägib mobiiliga - ja nii me siis läksimegi ühe juurde ja kuna meil oli ristmikul probleem, kuhu suunas minna, küsisime talt ilmakaart. Ta ütles, et põhi.

Veidi aja pärast koitis meile, et põhi võib olla ka veekogu põhi - ennem oli aga Kõust meile rääkinud teooriast, et Võrtsjärve põhjas on Stargate'i baas. Neljas viide tähtedele. Aga tähed olid pilvede taga. Mis tähendas, et me leiame mitte-otsides. Seetõttu läksime me ruunipizzasse sööma, seal olid andeora ja vares, kes olid meist ennemalt lahku läinud. Nad andsid meile muuhulgas valevihje, mis oli "Siin ei ole kala" mis viitas kuidagi neljapäevale, kalapäevale, mis oli tänase, reede ja kolmapäeva (draamateatri ees ootava inimese päeva) vahel, aga seda me välja ei mõtelnud, mida neljapäev tähendab.

Igatahes, ruunipizzas me leidsime, et kui taandada välja jumal ja saatan, jääb alles DM. Ja siis hakkasime mõtlema, kes olid meie esimesed DMid - mul oli Nessa, Goblinil ta ise/Pilgrim ja Matil Yoshy - ja just sel hetkel, kui Mati oli Yoshy nime ütelnud, nägime aknast, kuidas Yoshy Ruunipizzast mööda kõndis.
Tormasime Ruunipizzast talle järele, aga ta ei olnud üksi -ja seeda mitte õige inimene. Aga ta andis meile vihje. Mingi jaapanikeelse fraasi, mida Mati teadis. Mis põhimõtteliselt tähendas, et näita rindu või keri minema. Meil kolmel kellelgil rindu ei olnud.
Siis meile koitis, et Andeora Asteora viimane nimi viitab tähtedele ja ta on naissoost. Tal oli rindade vahel, kaelaehtena ankh. Kuna ankh viitab ka ankhmorporkile ja mul on homme koos Marteni ja teistega kettamaailma larbi gmide esimene kokkusaamine, ja marten mängis täna Buddhat ja yin ja yang on kerge vihje ida suunas ja raekoja platsis keskel , n.ö linna nabas on kaheksa valgusallikat ja buddhal oli kaheksaastmeline tee.
Ma helistasin martenile ja küsisin vihjet. Ta ütles: Potid või pannid? Jälle vihje duaalsusele.

Umbes siis hakkas Goblini vasak jalg valutama - see vihjas Luciferile, langenud inglile, kes oli taevast alla kukkudes oma jalga vigastanud. Ja nüüd oli Morgaine väga oluline, sest tema oli langemata ingel ja meil oli mitu väga olulist ja kindlat vihjet yin-yangi tüüpi duaalsusele, tema ja Goblin oleks moodustanud kolmanda säärase elemendi.

Kell hakkas umbes kümme saama. Ja me hakkasime tagasi TÜ raamatukogu ette minema. Kaks teed oli. Me valisime ühe tee, aga siis hoiatas meid üks auto, kes nurga tagant välja sööstis. Aga me mõtlesime, et see oli petekas. Ja me läksime valitud teed pidi TÜ raamatukogu juurde.
Aga Morgi seal ei olnud. Goblini antud kümme krooni ja minu leidmata jäänud kümme senti viitasid, et mäng lõpeb kell kümme. Ja me ei olnud teda leidnud. Mis tähendas, et me olime kaotanud. Ja me naasime esimesele ruudule. Urgu.

Aga siin ei olnud midagi. Mati läks meist juba ennemalt lahku. Meil oli mõte, et kuna vahepeal oli olnud üsnagi palju vihjeid tagasiminekule, et me oleks äkki pidanud varem tagasi minema ja siis me oleks ta leidnud. Sest Raekoja platsil oli õigel ajal üks tüdruk, kes ka nagu midagi ootas ja siis lahkus. Äkki oleks me tagasi minnes ta taas leidnud.



Igatahes, too on nüüd kokkuvõtlik ja lühike variant, sest ma olen enamuse vihjeid ära unustanud. (tüüpiline mina, sellepärast me kaotasimegi)

Järgmine päev, toda lugu ümberjutustades sain teada, et tegu on sümptomiga sellest, et mul on liiga palju vaba aega. Meist neljast kannatas tolle tõve all ainult mina - aga kes ülejäänud kolm on, ei ütle. Saladus. (Ma küll tegelikult ei arva, et tegu nüüd nii üüratu saladusega on, aga mängu huvides välja ei räägi, sest teised viitavad kah laupäevaõhtusele sündmusele saladuslikult. Jäägu see siis ka nii. Küll te poole aasta pärast tagasi vaatate ja kõigest aru saate.)
Laupäeva õhtupoolik oli igatahes väga tore, kuigi ma tollest saladuse huvides pikemalt ei räägi.
Laupäeva hommik (hee-hee, ajalise järjestuse peale ei tasu vist siinkohal loota) samuti, käisime maal ja saunas ja tõime osa ema ja vanaema pakke linna. Ema ja vanaema saabusid pühapäeval. Selles kõiges on midagi nipernaadilikku.
Paraku näib, et olen suutnud endale mingisuguse tõve külge rabada, andis teine juba eile õhtul märku, täna kimbutab nohu. Söön nüüd küüslauguleiba ja joon raviteed et sisteem korda saaks. Täna laulmas ka ei käinud.
Vaatan üsna tihti Losti. Netis on mitmetes kohtades üleval. Paraku sööb see üsnagi palju aega ja ma ei kirjuta tolle tõttu enam eriti.
Peab seeria lõpuni vaatama, siis mul enam mingit vabandust või ahvatlust kitsalt teelt kõrvale astuda ei ole - või noh, vähemalt on üks ahvatlus vähem. Aga ehk saab mingil lähemal ajal midagi kirjutama hakata, mõne 10vn rolli valmis kirjutada, Planeet Nimega Tartu käivitada ja ehk isegi end Guiheni lugude settingusse sisse elada et siis seda edasi kirjutada. Sest tegelikult tahan ma neid asju teha, aga on häirijaid. Nagu Lost. Aga noh...

The only way to get rid of temptation is to yield to it.
- Wilde

Kommentaare ei ole: